Wat is QRM?

QRM is de werkmethode met TIJD als kernelement: Haal wachttijden  uit uw processen door andere manieren van werken te vinden.

Wij hebben voor ruim 135 bedrijven gewerkt
meer
Efficiëntie

Waarom QRM?

We leven in de ’21e eeuw’ markt.  Een markt die zich kenmerkt door snelheid, veranderingen, sterke fluctuaties en hoge variabiliteit. Dit komt doordat wij mensen ons willen onderscheiden. We willen niet dezelfde auto, fiets, kleding, telefoon etc. als onze omgeving heeft. Dit betekent dat fabrikanten steeds sneller met meer varianten en kleinere aantallen moeten kunnen leveren. De komst van internet en mobiele telefonie werkt hierbij als een katalysator. Deze situatie dwingt organisaties ertoe dat ze zich moeten richten op snelheid, korte reactietijd en flexibiliteit om concurrerend te blijven. QRM is de strategie hiervoor.

Het belangrijkste concept binnen QRM is doorlooptijd, specifieker de wachttijd van het werk in organisaties, de tijd dat we niet met het werk bezig zijn. Door sterk functionele inrichting van bedrijven met daarmee vele overdrachten en de sturing op kosten lopen doorlooptijden flink op. In de maakindustrie is de wachttijd van werk gemiddeld maar liefst 95% van de doorlooptijd!   Werk ligt dus veel langer stil dan dat we er mee bezig zijn. Dit fragmenteren van werk verhoogt de doorlooptijd wat op zijn beurt een hele hoop ‘secundaire behoeften’ veroorzaakt. Deze kosten geld, echt veel meer geld dan we ons vooraf voorstellen. Deze kosten door lange doorlooptijden zijn niet zichtbaar en meetbaar. Deze komen voort uit zaken als te hoge onderhanden werkniveaus, verlies van focus op het werk en kwaliteitsverlies. Maar ook de gevoeligheid voor wijzigingen door te vroege start aan het werk. QRM helpt u deze verliezen op te lossen.

TIJD KOST HEEL VEEL MEER GELD DAN U DENKT!

Waarom kiezen voor QRM Portaal

Zelf je processen optimaliseren met een stappenplan, alle benodigde kennis, tools en begeleiding. En zelfs contact met lotgenoten

Alles online beschikbaar

Alles wat u nodig heeft kunt u online vinden, binnen één platvorm

3-fasen-30 stappen-implementatieplan

In 30 stappen pas je zelf QRM toe in je eigen bedrijf of organisatie

Scan je bedrijf

Het portaal biedt diverse scans en assessments. Zowel voor de proceskant als de menskant

Rijk aanbod aan tools

Alle benodigde tools met uitleg. Presentaties, boeken, e-learning en een Forum

Diverse abonnementen

We werken met abonnementen variërend van Free tot Support Pro. Ga direct aan de slag en kijk wat het gratisabonnement al te bieden heeft

Online support

Our mobile app makes it effortless to manage your money track your spend and

Wat is QRM?

QRM is een strategie om doorlooptijden in allebe drijfsprocessen significant te verkorten. Gemiddeld is met QRM de doorlooptijd van processen met 80% te verkorten. Dit gaat niet zomaar. Hier moet een bedrijf zich volledig op gaan organiseren en ook zijn organisatiestructuur op aanpassen. De focus moet komen te liggen op doorlooptijd i.p.v. op kosten.
QRM is een groeistrategie, geschikt voor lage volumes en kleine aantallen.

De 4 basisconcepten
QRM draait om doorlooptijdreductie, dit is het belangrijkste concept van QRM, hier draait het allemaal om. Om dit te bereiken dienen we concept 2 toe te passen, het beperken van systeemdynamica. Systeemdynamica is filevorming door interactie van bronnen door een  te hoge bezettingsgraad, denk bijvoorbeeld  aan filevorming op de snelweg of wachtend werk voor een machine of op kantoor.
Het derde concept is de organisatiestructuur. Een organisatie dient compact te worden, door te werken in teams met minder overdrachten.
Het vierde concept is de bedrijfsbrede aanpak. Het karakter van het oude kleine bedrijf zoals het ooit begon dient weer terug te komen in het huidige grote bedrijf. Mensen dienen multi-inzetbaar te worden waardoor men zich kan focussen op werk wat vertraging op dreigt te lopen. We creëren hierbij verschillende product stromen die hun eigen karakteristieke eigenschap hebben waar omheen we teams organiseren die verantwoordelijk zijn voor de output en kwaliteit van die productgroep.

TIJD KOST HEEL VEEL MEER GELD DAN U DENKT!

beter
teamwerk

QRM: Waarom en hoe?

Dat is de titel van ons nieuwste boek. Dit is het allereerste boek in Nederland waarin alles staat beschreven WAAROM u QRM zou moeten toepassen en vooral HOE u dat doet.

Praktisch
Stappenplan
Tips en aanbevelingen
Download gratis handleiding

Gratis QRM Scan

Wil u graag weten of uw bedrijf of organisatie geschikt is voor QRM? Doe dan de gratis QRM scan of QRM Quiz.
U weet dan meteen in welke mate uw bedrijf volgens de QRM methoden werkt.

Snel inzicht
Gratis
Meer tools
Download gratis tools
beter
teamwerk

Veelgestelde vragen

Werkt QRM ook in mijn organisatie?

Heeft u te maken met veel variaties in orders, ordergroottes, binnenkomst van orders en in producten of diensten? En heeft u veel overdrachten door bijv. verschillende afdelingen of personen dan kan QRM u helpen.

Is QRM moeilijk?

QRM is niet moeilijk maar heeft een aantal uitgangspunten die haaks op traditionele gedachten staan. QRM betekent denken in tijd in plaats van denken in geld. U zult hier eerst in getraind dienen te worden voordat dit bedrijfsbreed ingevoerd en verankerd kan worden

Kost QRM veel geld?

QRM vergt geen grote financiële investering maar investeren in een andere denkwijze met andere KPI's. Uiteindelijk levert QRM zelfs heel veel geld op maar dit mag nooit het primaire doel zijn. QRM is geen strategie om kosten te besparen!